Poolbilliard, snooker billiard kopen, huren of gratis?

Wilt u professionele pooltafels of poolbiljarts met of zonder muntinworp, pinbetaling, tokens etc. kopen voor goede prijzen? Highlife Amusements levert en plaatst pooltafels sinds 2008 op diverse locaties. Doordat wij rechtstreeks bij de fabrikant kopen betaalt u groothandelsprijzen en bent u toch verzekerd van goede service en professionele installatie. Kijkt u eens rond op de website of neem vrijblijvend contact met ons op. 


Biljarten

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok, de keu, ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten, die op zijn beurt andere ballen moet raken.


Pool- en snookerbiljart

De meest bekende vormen van biljarten zijn het pool en snooker biljart. Highlife Amusements bied verschillende profesionele 7, 8 en 9 foot pooltafels in diverse stijlen en kleuren. Ook bieden we verschillende snookertafels en uiteraard alle biljart benodigdheden. 


Een pooltafel zonder te investeren?

Wilt u een pooltafel bij u in de zaak maar wilt u de zorgen aan de expert overlaten en zelf niks investeren? Dat kan met onze exploitatie service! 

Highlife Amusements bied een uitgebreid assortiment aan behendigheid en kansspelautomaten waaronder diverse poolbiljart tafels. Van de klassieke 8ft tot aan 9ft officiële wedstrijdtafels, bij Highlife Amusements vind u het allemaal.

Bij exploitatie hoeft u alleen uw ruimte beschikbaar te stellen en doen wij de rest! Van een eventuele verbouwing, investering, service, bijvullen, cash handling enz. Kortom, wij nemen alles voor onze rekening en u ontvangt een deel van de omzet! Ook maakt u hierdoor gebruik van onze exploitatievergunning en hoeft u zelf geen speciale, dure vergunningen aan te vragen. Tevens zult u door onze kennis en expertise profiteren van hogere omzetten. Wij spelen snel in op trends en wisselen regelmatig automaten om zo de gameroom fris te houden en een optimale omzet te blijven houden. Voor veel ondernemers is onze exploitatie service een ideale oplossing om toch iets nieuws te bieden in het bedrijf zonder te investeren! 

Wij bieden onze automaten exploitatie aan door heel Nederland, Duitsland en Belgie. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Een pooltafel huren?

Heeft u een event, beurs of feest of wilt u iets extra bieden voor uw gasten of medewerkers? Dan is een pooltafel een leuke en succesvolle aanvulling. poolbiljarten is een geliefd spel voor jong en oud en het zal dan ook zeker gewaardeerd worden door uw gasten of medewerkers! 

U kunt pooltafel of laken ook tegen een kleine meerprijs laten personaliseren met bijv. uw eigen logo.

Wij verhuren pooltafels en andere behendigheidsspelen door heel Nederland, Duitsland en België. Dus wilt u een Pooltafel huren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!   


De historie van biljarten

De wortels van de biljartsport gaan diep terug in de tijd. Sinds 1550 vindt het Engelse Pall Mall-spel, wat oorspronkelijk buiten werd gespeeld, in Engeland, Frankrijk en Italië zijn weg binnenshuis. Het wordt dan beoefend op tafels met opstaande banden. 

Zowel in England als Frankrijk word geclaimd dat daar de wieg stond van de sport. Uit de term ‘billard’ leiden de Engelsen af, dat het een Engelse vinding is. De bedenker Bill Kew zou voor het eerst de bal met zijn ‘yard’ (ofwel ellestok) op de tafel hebben gespeeld.

De Fransen stellen daarentegen dat ‘billard’ een samenvoeging is van de Franse woorden ‘bille’ (bal) en ‘art’ (kunst) en dus ‘de kunst van het balspel’ betekent. Vermoedelijk is deze betekenis de juiste. De Engelsen hoeven echter nog niet de rechten op de uitvinding te laten schieten, omdat in die dagen de gegoede standen overal in Europa nou eenmaal Frans spraken. 

Biljarten kon destijds NOG met recht een elitesport worden genoemd, alleen beoefend door de hogere klassen van de maatschappij en dan ook bijgenaamd ‘het spel der koningen’.

Nog vóór 1700 evolueerde het biljarten tot het spel met de zes zakken in de tafel, zoals tegenwoordig bij pool en snooker het geval is. Rond die tijd heeft ook de rechte keu zijn intrede gedaan ten koste van het gekromde stootwapen van weleer. Het dikke uiteinde van de hedendaagse biljartkeu verraadt nog wel de sporen van de oorspronkelijke speelstok. Nog vóór de Franse Revolutie wordt het spel met twee witte en één rode bal gespeeld, en wordt de keu omgekeerd voor het stoten.

De Franse Revolutie blijkt zowel politieke als sportieve gevolgen te hebben. Vele koninklijke lieden komen aan hun eind en dat kost ook het biljarten als elitair tijdverdrijf de kop. Gewone stervelingen nemen het spel over en het biljarten als volkssport neemt een hoge vlucht tussen 1827 – wanneer Mengaud de pomerans uitvindt - en 1860, als wordt overgeschakeld op het carambole-spel. Daarmee is het moderne biljartspel geboren.